Vi digitaliserar verkligheten

En inspektionskamera framför ett gammalt hus

Tillsammans med Projektdata och 3D visuals digitaliserar vi verkligheten

ER Projektpartner har sedan grundandet erbjudit tjänster inom bygg och projektledning men strävar ständigt efter att ligga i branschens framkant och kunna erbjuda den senaste tekniken. Att själv äga upp för projektet och processen är ett av företagets ledord och för att själva kunna erbjuda en komplett tjänst inom området samarbetar vi med Projektdata AB och 3D visuals inom nedanstående.

Vad menas då att digitalisera verkligheten? Många av dagens projekt ritas och visualiseras digitalt innan de byggs. Men hur passar detta in i verkligheten? Vi menar att i en tid där hållbarhet blir allt viktigare, där utformningen ska passa in i miljön o.s.v. blir det viktigare och viktigare att se om det tänkta projektet verkligen passar in i verkligheten. Det gör vi genom att med enkla och prisvärda metoder göra en digital kopia av verkligheten där det i förtid går att förutse mycket och i tidiga skeden belysa utmaningar och radera ut problem.

Projekteringsunderlag

Vi mäter in och gör en digital kopia av rummet eller fastigheten samt definierar alla nödvändiga ytor och installationer.

Att definiera ytorna är viktigt då det ger förutsättning att skapa ritningar och modeller i olika filformat som det sedan går att arbeta med. Med denna exakta digitala kopia av verkligheten kan projektörer arbeta i en modell utan frågetecken och alla förutsättningar finns. Vi utför allt från inmätning till färdig projektering där vi ansvarar över hela processen. Arbetssättet är framför allt användbart vid ROT projekt där mycket anpassningar krävs mot befintlig byggnad.

Visualisering

Får jag sol på min uteplats? Kommer grannen se in till mig eller vice versa? Vad har jag för utsikt från mitt fönster m.m? Att producera en högkvalitativ bild på ditt projekt är en sak, men hur passar det egentligen in i närområdet?

Att kunna se vad som ska byggas innan det är gjort samt hur det passar in i omgivningen är högst betydelsefullt och betydligt enklare om det visas i en 3D modell. Vi gör en digital kopia av den omgivande verkligheten och kombinerar den med din egen modell eller en modell som vi tar fram av den tänkta byggnationen. Med detta arbetssätt kan vi snabbt göra ändringar för att visuellt enkelt se hur resultatet blir. Detta för att undvika kostsamma ändringar och förseningar i byggskedet. Vi kombinerar även denna AR teknik med VR teknik där kunden kan se sitt projekt hemma i vardagsrummet.

Solceller

Många installatörer för solceller använder enkla bilder från Google maps för att beräkna hur många solpaneler det får plats på ett tak och därmed beräkna den möjliga effekten. Att arbete med en lågkvalitativ bild där det inte går att se hinder på taket ger inte rätt förutsättningar för en installation.

Vi bistår föreningar och företag med komplett projektledning av er installation av solceller. Vi gör en modell och definierar den takytan som är möjlig att installera solceller på. Inventerar er fastighets förutsättningar för en solcellsinstallation för att se så era förutsättningar är fördelaktiga. Vi upprättar ett komplett och korrekt beslutsunderlag där rätt parametrar och data finns med.

solceller

Vi digitaliserar verkligheten

Gillar du ny teknik och nya arbetssätt lika mycket som oss? Varmt välkommen att kontakta oss på ER Projektpartner för att prata mer om vad vi arbetar med och vad vi kan hjälpa just dig med.

Namn

E-post

Telefonnummer

Meddelande